Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: FREITAS, T. K. T.; GOMES, F. de O.; ARAÚJO, M. dos S.; SILVA, I. C. V.; SILVA, D. J. S.; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.

Cowpea is a very important food for the populations of the North and Northeast regions of Brazil, representing an excellent source of proteins and minerals. The purpose of this study was to evaluate t... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: BASSINELLO, P. Z.; OLIVEIRA, M. G. C.; RODRIGUES, L. L.; SOARES, D. M.; DEL PELOSO, M. J.; THUNG, M.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2006

Autoria: CRISOSTOMO, C. A. B.; DAMACENO, F. B.; MESQUITA, J. P. de; TORRES, J. A.; RIBEIRO, C.; RIBEIRO, R. A.; LOPES, O. F.; AVANSI JR, W.; ALMEIDA, J. S.; MOURÃO, H. A. de J. L.

Herein, we report the FFA photoesterifcation of waste cooking oil (WCO) using a BiVO4 and visible irradiation. Despite undergoing treatments under diferent temperatures (120 °C and 150 °C), both synth... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2025

Autoria: LUZ, M. S.; CARVALHO, L. M. da S.; FRANCO, L. J. D.; SILVA, K. J. D. e; ROCHA, M. de M.

The consumption of cowpea in the population's diet is an option to complement the intake of various nutrients, mainly proteins, and its black grain has great potential in the preparation of feijoada,... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2025

Autoria: ASCHERI, J. L. R.; BAZÁN COLQUE, R. J.; BORSOI, L. M.; ASCHERI, D. P. R.; AREVALO, A. M.; SILVA, E. M. M. da

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: PÁDUA, J. M. V.; RAMALHO, M. A. P.; ABREU, A. F. B.

The purpose in the present study was to propose a new screening strategy for common bean progenies in relation to cooking time.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: SILVA, D. O. M. da; SANTOS, C. A. F.; SEIDO, S. L.; COELHO, W. C. P. C.; AQUINO, D. A. L. de

Cowpea is a tolerant crop to water deficit, with moderate protein and mineral contents, as well as fast cooking, which are important requirements for semi-arid regions. This study aimed to evaluate th... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: CARVALHO, L. M. J. de; SMIDERLE, L. de A. S. M.; CARVALHO, J. L. V. de; CARDOSO, F. de S. N.; KOBLITZ, M. G. B.

The aim of this study was to assess the total carotenoid, a- and B-carotene, and 9 and 13-Z- B-carotene isomer contents in C. moschata after different cooking processes.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: TORGA, P. P.; PEREIRA, H. S.; MELO, L. C.; BASSINELLO, P. Z.; TEIXEIRA, W. G.; MELO, G. C.; PAIVA, B. A. R.; CABRERAR DIAZ, J. L.; MAGALDI, M. C. S.; DEL PELOSO, M. J.; MELO, P. G. S.; FARIA, L. C.; WENDLAND, A.

Lines developed by breeding programs are expected to have improved agronomical characteristics, good culinary quality such as environment affected cooking time. Since the final quality tests of black... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: JESUS, E. de; CARVALHO, L. M. J. de; ROCHA, M.; NUTTI, M. R.; CARVALHO, J. L. V. de

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.